4 gode WordPress Hacks snippets uden brug af plugins til admin og kontrolpanelet

4 gode WordPress Hacks snippets uden brug af plugins til admin og kontrolpanelet

af | 19. juni 2015 | WordPress & Wooommerce

WordPress Hacks snippets til admin og kontrolpanelet

En af de ting jeg synes godt om ved WordPress er, at der altid(næsten) er mulighed for at finde hjælp et eller andet sted, om det er i en Facebook-gruppe, WordPress.org eller ved, at søge på det i Google, så finder man det, selvfølgelig medmindre det er komplekse tweaks man vil lave. 

Ellers er der næsten altid også et plugin der kan udføre opgaven i forhold til det man ønsker. Problemet med plugins er bare, at de udgør en sikkerhedsrisiko hvis de ikke er opdaterede, nogle gange bliver der simpelthen ikke arbejdet mere på det og det bliver så ikke kompatibelt med den nyeste WP-version osv.

Derfor har jeg lavet en liste over WordPress Hacks snippets som du kan lege med og se at man ikke altid behøver et plugin for at få løst en opgave eller feature på ens WP-site.

Vær opmærksom på at de følgende WordPress Hacks snippets kan ødelægge din webside, derfor lav altid en backup før du bruger dem.

WordPress Hacks snippets: Admin og  kontrolpanel

WordPress Hacks snippets: Sådan ændrer du dit login logo

Der findes en del plugins som tilbyder, at de kan ændre dit WordPress logo på din login side med dit eget logo eller din klients logo – her er koden du har brug for, hvis du ønsker det uden brug af et plugin. Det første du skal gøre er, at åbne din functions.php-fil – kopier nedenstående kode og sæt det ind i functions.php-filen:

function my_custom_login_logo() { echo '<style type="text/css"> h1 a { background-image:url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/custom-login-logo.gif) !important; } style>'; }

add_action('login_head', 'my_custom_login_logo');

 

hvor “custom-login-logo.gif” erstattes med filnavnet på din egne logo-fil.

WordPress Hacks snippets: Sådan ændrer du Admin logo

Hvis du arbejder for en klient eller du bare selv ønsker at udseendet af din WordPress side bliver mere personlig i backend, så kan du også ændre det uden brug af et plugin. Åben din functions.php-fil – kopier og sæt nedenstående code snippet ind i den:

function custom_admin_logo() { echo '<style type="text/css"> #header-logo { background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/admin_logo.png) !important; } style>'; }

add_action('admin_head', 'custom_admin_logo');

 

Så uploader du dit logo til din wp-images mappe og navngiver den admin_logo.png.

WordPress Hacks snippets: Udskift “Hejsa”/”Howdy” med f.eks. “Logged in as” i WordPress bjælken

I WordPress admin-bjælken øverst oppe til højre, står der “Hejsa, dit navn” eller “Howdy, dit navn” når du er logget ind og hvis du kan se admin-bjælken. Hvad med at ændre den til noget andet? Her erstatter jeg “Howdy” med “Logged in as”. Åben din functions.php-fil igen og tilføj følgende:

function howdy_message($translated_text, $text, $domain) { $new_message = str_replace(‘Howdy’, ‘Logged in as’, $text); return $new_message; } add_filter(‘gettext’, ‘howdy_message’, 10, 3);

 

For at få din egen personlige tekst skal du kun ændre det 2. element i linien, det der er fremhævet:

$new_message = str_replace(‘Howdy’, ‘Logged in as‘, $text);

WordPress Hacks snippets: Sådan ændrer du footer teksten i WordPress kontrolpanelet

Her har vi igen mulighed for at ændre og tilpassse websiden til dig selv eller din klient, så de føler, at det du har lavet for dem er vigtigt for dem. Så udover at de nu har deres eget logo på deres login-side og i kontrolpanelet, så hvor ikke også tilføje deres tagline eller en eller anden form for cool tekst til kontrolpanelets footer? 

Åben din functions.php-fil og indsæt følgende:

function remove_footer_admin () { echo "Your own text"; }

add_filter('admin_footer_text', 'remove_footer_admin');

 

Så er det helt op til dig selv, at finde på et godt citat eller en god tagline som tilfredsstiller din klient.

 

 4 gode WordPress Hacks snippets til admin og kontrolpanelet

Affiliate advertizing

Web Hosting

Affiliate advertizing